Το σουμάκ είναι ένα μπαχαρικό που βγαίνει από τους αποξηραμένους καρπούς του φυτού Rhus coriaria. Είναι θάμνος φυλλοβόλος με πράσινο, σύνθετο φύλλωμα, που γίνεται κόκκινο-πορτοκαλί το φθινόπωρο. Το καλοκαίρι έχει κίτρινα, μικρά ανθάκια και καφέ διακοσμητικές κωνικές ταξικαρπίες.

Φυτρώνει σε μέρη όπου φυτρώνει και η ελιά και μεγαλώνει χωρίς φροντίδα. Πολλαπλασιάζεται εύκολα με σπόρους, παράρριζα και μοσχεύματα. Στην Σάμο έχει αξαπλωθεί στα πεδινά αλλά και στα ορεινά. Είναι δέντρο που μπορεί να φτάσει και να περάσει τα τρία μέτρα και υπάρχει σχεδόν σε όλες τις Μεσογειακές χώρες.

Είναι γνωστό κυρίως με το όνομα σουμάκ και το χρησιμοποιούμε και εμείς για την εύκολή εύρεσή του.

Το τριμμένο Σουμάκ έχει ξινή γεύση, ευχάριστο άρωμα και είναι ελάχιστα καυτερό. Χρησιμοποιείται κυρίως στις κουζίνες της ανατολής. Πολλές φορές χρησιμοποιείται και σαν ξίδι ή λεμόνι. Από το φυτό σουμάκι, συνήθως χρησιμοποιούμε μόνο τους καρπούς. οι καρποί αλέθονται μέχρι να μετατραπούν σε μια πορφυρή – κοκκινωπή σκόνη και ύστερα αναμιγνύονται με αλάτι

Βάρος 0.100 kg