Το τσάι Matcha είναι αλεσμένα, καλλιεργημένα φύλλα τσαγιού, τα οποία καπνίζονται στην σκιά. Η προετοιμασία για την κατασκευή matcha ξεκινάει βδομάδες πριν από τη συγκομιδή τσαγιού. Τα φύλλα τσαγιού καλύπτονται για να αποφεύγεται η άμεση ηλιακή ακτινοβολία. Αυτή η διαδικασία σκίασης σκουραίνει τα φύλλα και προκαλεί αλλαγές στη χημική σύνθεση των φύλλων, κάτι το οποίο οδηγεί στο σχηματισμό των αμινοξέων και σε υψηλότερα επίπεδα καφεΐνης απ’ό,τι σε άλλα τσάγια. Αυτά τα φύλλα στη συνέχεια ξηραίνονται και αλέθονται σε λεπτή σκόνη.

Το μάτσα είναι πλούσιο σε κατεχίνες, καροτένια και βιταμίνες Α, Β, C, περιέχει 137 φορές περισσότερα αντιοξειδωτικά από ένα απλό πράσινο τσάι και αυτό συμβαίνει επειδή καταναλώνουμε όλο το φύλλο του τσαγιού και όχι μόνο το αφέψημα. Η καφεΐνη που περιέχει ένα φλιτζάνι μάτσα είναι μόλις 30mg, ενώ ένας καφές περιέχει 120-150mg. Αυτό που περιέχει και είναι ευεργετικό για το σώμα, αλλά και για την ψυχολογία μας, είναι το αμινοξύ L-theanine. Έχει παρατηρηθεί, ότι το L-theanine αυξάνει την δραστηριότητα των κυμάτων άλφα στον εγκέφαλο, τα οποία σχετίζονται με την ετοιμότητα. Τα επίπεδα των κυμάτων άλφα πέφτουν όταν είμαστε κουρασμένοι κι έτσι το μάτσα καταπολεμά την κούραση.

Χρήση: Διαλύστε περίπου 1 γραμμάριο τσαγιού σε ένα φλιτζάνι με 80⁰ C περίπου ζεστό νερό και ανακατέψτε κατά προτίμηση με το ειδικό αναδευτήρι από μπαμπού ή αν δεν έχετε με το μιξεράκι του φραπέ ή με ένα πιρούνι. Δεν φιλτράρεται. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως συστατικό στη ζαχαροπλαστική, σε παγωτά, σοκολάτες, γαλακτοκομικά ροφήματα.

Βάρος 0.50 kg