ΚΑΜΟΥΤ…

ΕΝΑ ΣΙΤΑΡΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΑ

ΑΛΛΑ (ΧΑΜΗΛΟ ΣΕ ΓΛΟΥΤΕΝΗ)

Το σιτηρό kamut είναι μια πολύ παλιά ποικιλία σταριού, το οποίο πιθανότατα προέρχεται από την Αίγυπτο.
Το kamut μπορεί να καταναλωθεί ωμό και ταιριάζει πολύ καλά σε μούσλι ή γιαούρτι φρούτων. οι κόκκοι είναι επίσης σχεδόν δύο φορές μεγαλύτεροι από αυτούς του παραδοσιακού σίτου.
Περιέχει εκτός από πρωτεΐνες και υδατάνθρακες, επίσης, βιταμίνες της ομάδας Β και μέταλλα.
Το αλεύρι kamut μπορεί να αντικαταστήσει το αλεύρι σίτου στις περισσότερες συνταγές. Συνδυάστε μαγειρεμένο σιτηρό kamut με τυρί φέτα για μια γρήγορη κρύα σαλάτα, ή να το χρησιμοποιείτε ως βάση για πιλάφι.
Το Σιτηρό kamut βρίσκεται στα δημητριακά και στα ψημένα τρόφιμα, όπως τα κράκερς, μπισκότα, και τα ψωμιά. Είναι επίσης διαθέσιμο σε μορφή νιφάδων, ή αλεύρι.
Διατροφική ανάλυση για 1 φλιτζάνι (120 g) (μαγειρεμένα)
Θερμίδες: 261 – Πρωτεΐνες: 8.7g – Υδατάνθρακες: 51.4g

* Εξαιρετική πηγή: Μαγνήσιο (111mg), νιασίνη (4mg), θειαμίνη (0.3mg), και τον ψευδάργυρο (3mg)
* Καλή πηγή: Σιδήρου (1.8mg), και ριβοφλαβίνη (0,2 mg)
* παρέχει 20% ή περισσότερο της Συνιστώμενης Ημερήσιας Αξίας.

Βάρος 0.500 kg